Τουρκία τώρα: Κατηγορίες Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ για τον Γκιουλέν

Loading...


Σαφείς αιχμές για τη στάση που τηρούν οι απέναντι στο αίτημα της Άγκυρας περί έκδοσης του Φετουλάχ , τον οποίο η κυβέρνηση ότι οργάνωσε το εναντίον της πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016, άφησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ , σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης των , Τζεφ Σέσιονς.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήλωσε ότι η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και το γεγονός ότι αποφεύγουν να ικανοποιήσουν το αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν, επισκιάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το tribune.gr ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπέβαλε νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής του Γκιουλέν στο στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν και ζήτησε εκ νέου την έκδοσή του στην Τουρκία, ώστε να περάσει από δίκη και να τιμωρηθεί. Επίσης, ζήτησε, όπως είχε πράξει νωρίτερα μέσω τηλεφώνου και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, την προσωρινή κράτηση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία: Το χαβά του ο Ερντογάν με τη «φασιστική» Ευρώπη

Ο Τσαβούσογλου, κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, θα έχει συνάντηση με Τούρκους μετανάστες, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πλάνο του δημοψηφίσματος και την αλλαγή του συντάγματος.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

  

loading...