Τουρκία τώρα: Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ο ανταποκριτής της Die Welt

Loading...


Στο της προσέφυγαν oi δικηγόροι του , του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας , ο οποίος κρατείται στις τουρκικές φυλακές με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα, οι δικηγόροι ζήτησαν την αποφυλάκιση του πελάτη τους επικαλούμενοι το δικαίωμά του σε μια «δίκαιη δίκη», τον «σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας», την «ελευθερία της έκφρασης», την «ελευθερία της επικοινωνίας» και την «προστασία έναντι της δυσφήμισης».

Σύμφωνα με τη Welt οι πιθανότητες επιτυχίας της προσφυγής μοιάζουν «αβέβαιες».

Όπως αναφέρει σε δημοσείευμά της, αφότου εκδηλώθηκε η απόπειρα να ανατραπεί με στρατιωτικό πραξικόπημα η τουρκική κυβέρνηση την 15η Ιουλίου 2016, την οποία ακολούθησαν αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων που έπληξαν την αντιπολίτευση, τη Δικαιοσύνη και τον Τύπο, το δεν έχει αποφανθεί υπέρ της απελευθέρωσης κανενός προσώπου που έχει προφυλακιστεί.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία τώρα: Τέλος και επίσημα στην επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη"

Όπως αναφέρει το tribune.gr ο δημοσιογράφος, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση την 27η Φεβρουαρίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «τρομοκρατική» προπαγάνδα και υποκίνηση μίσους.

Ο πρόεδρος της Ρετζέπ Ταγίπ τον κατηγόρησς ότι ανήκει στο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα και ότι είναι «Γερμανός πράκτορας».

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «παραλογισμό» και η υπόθεση προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

  

loading...