Τουρκία τώρα: Συλλήψεις μελών του ISIS

Loading...


Οι Αρχές σήμερα (22/2) 35 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους () σε εφόδους που πραγματοποίησαν στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το δίκτυο Haberturk.

Η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα εφόδους σε 41 τοποθεσίες σε ολόκληρη την πόλη και συνέλεξε πολλά έγγραφα που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η οργάνωση κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις εναντίον πολιτών στην Τουρκία τους τελευταίους 18 μήνες αναγκάζοντας έτσι τις Aρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους εξάρθρωσης των ύποπτων δικτύων.

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr τριάντα εννέα άνθρωποι, κυρίως ξένοι, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς όταν ένοπλος του ISIS άνοιξε πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης. Το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την επίθεση αντίποινα για την τουρκική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία τώρα: Νέο "ξεκίνημα" στις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και συμμετέχει στην υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, εισέβαλε στη Συρία τον Αύγουστο για να εκδιώξει την τζιχαντιστική οργάνωση και τους κούρδους πολιτοφύλακες από τα σύνορά της.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ.

  

loading...