Τυνησία: 4 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών στα σύνορα με Αλγερία

Loading...


Τέσσερις τυνήσιοι χωροφύλακες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης σε μια «τρομοκρατική επίθεση» 

κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, σε μια ζώνη στην οποία δραστηριοποιείται μια τζιχαντιστική οργάνωση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει πως στις 18 Φεβρουαρίου, έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση στη Μπουλαάμπα, στην επαρχία της Κασερίν, τέσσερις ήρωες της Εθνικής Φρουράς έπεσαν ως μάρτυρες», αναφέρει το υπουργείο σε μια σύντομη ανακοίνωση στην οποία δεν υπάρχουν άλλες διευκρινίσεις.

Η Μπουλαάμπα βρίσκεται στην περιοχή του Όρους Σαμπί, ενός ορεινού όγκου στα σύνορα με την Αλγερία όπου δρα η κύρια τζιχαντιστική ανταρτική οργάνωση της Τυνησίας.

Η οργάνωση αυτή, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, καταδιώκεται από το Δεκέμβριο του 2012 από τις τυνησιακές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν να εξουδετερώσουν αυτούς τους μαχητές χωρίς επιτυχία, παρά τις εκστρατείες βομβαρδισμού και τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Δεκάδες στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί σε ενέδρες και από εκρήξεις ναρκών στη ζώνη του Σαμπί, αλλά επίσης βορειότερα, κατά μήκος των συνόρων.

Η οργάνωση αυτή, η «Φάλαγγα Όκμπα Ιμπν Ναφαά», είναι κυρίως υπεύθυνη για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει δεχθεί στην ιστορία του ο τυνησιακός στρατός. Ανέλαβε επίσης την ευθύνη για μια επίθεση στα τέλη Μαΐου εναντίον της κατοικίας του τότε υπουργού Εσωτερικών.

  

loading...