Βέλγος τζιχαντιστής ο «πρωταγωνιστής» στο νέο απειλητικό βίντεο του ISIS

Loading...


Με νέα «χτυπήματα» απειλεί για μια ακόμη φορά το Ισλαμικό Κράτος, με βίντεο το οποίο δημοσίευσε στο διαδίκτυο και το οποίο λίγη ώρα αργότερα «κατέβηκε», λόγω της αγριότητάς του. 

«Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι μόνο μία πρώτη γεύση», λέει σε αυτό ο Χισάμ Σαΐμπ, ένας τζιχαντιστής από την Αμβέρσα, ο οποίος στο τέλος του βίντεο εκτελεί έναν άνδρα, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ. Το βίντεο ξεκινά με προειδοποίηση στα γαλλικά, αναφέροντας ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν η «πρώτη γεύση».

 

Στη συνέχεια, ο Χισάμ Σαΐμπ, μαχητής του ISIS στη Συρία, μιλά ολλανδικά και δηλώνει ότι «αυτό είναι ένα μήνυμα για το λαό του Βελγίου, τη βελγική κυβέρνηση, την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τον συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος. Όσο βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με F16, θα σκοτώνουμε τους ανθρώπους σας».

«Θερίζετε ό,τι σπείρατε με τα χέρια σας», λέει ο Χισάμ Σαΐμπ και προειδοποιεί: «Όσο κάνετε τις συζύγους μας χήρες, θα κάνουμε τις δικές σας γυναίκες χήρες. Όσο αφήνετε τα παιδιά μας ορφανά, θα κάνουμε τα δικά σας παιδιά ορφανά».

Στο τέλος του βίντεο, ένας όμηρος, που είναι γονατισμένος, εκτελείται με δύο σφαίρες και στη συνέχεια στα αραβικά δηλώνεται ότι «η μάχη θα συνεχίσει στην καρδιά της χώρας σας». Ο Σαΐμπ είναι πρώην σωματοφύλακας και δεξί του Φουάντ Μπελκασέμ, εκπροσώπου της οργάνωσης Sharia4Belgium που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική στο Βέλγιο. Και ο ίδιος ο Σαΐμπ έχει δικαστεί ερήμην και καταδικαστεί σε 15ετή κάθειρξη, για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η «πορεία ενάντια στον φόβο» που επρόκειτο να γίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ στο Βατικανό όπου γιορτάζεται σήμερα το Πάσχα των Καθολικών έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, από το φόβο νέων χτυπημάτων.

  

loading...