Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο δήμαρχος του Καράκας – Για απόπειρα πραξικοπήματος τον κατηγορεί ο Μαδούρο

Loading...


Κατακραυγή και διαμαρτυρίες από εκατοντάδες πολίτες προξένησε η ξαφνική σύλληψη του Antonio Ledezma, ο οποίος είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και ο δήμαρχος του Καράκας από το 2008 στη Βενεζουέλα.

 

Ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο δήλωσε για την σύλληψη του Ledezma ότι θα πρέπει «να απαντήσει για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά της ασφάλειας και της ειρήνης της χώρας» και τον κατηγόρησε για απόπειρα πραξικοπήματος.

Την Πέμπτη μια ομάδα δέκα αστυνομικών των μυστικών υπηρεσιών της χώρας εισέβαλαν στο γραφείο του δημάρχου και αφού έσπασαν την πόρτα, τον έσυραν έξω «σαν σκυλί», όπως δήλωσε αργότερα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ισμαήλ Γκαρσία.

Την Τετάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την σύλληψη ενός άλλου ηγέτη της αντιπολίτευσης, του Λεοπόλδου Λόπεζ και από τις παρατεταμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της οικονομικής κρίσης στη χώρα, που έχει επηρεαστεί σημαντικά από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ledezma και εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία των μυστικών υπηρεσιών στο Καράκας για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη.

  

loading...