Βέτο από τον κυβερνήτη της Τζόρτζια στην αντι-γκέι νομοθεσία

Loading...


Οι αντιδράσεις των οργανώσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά και των μεγάλων ομίλων λύγισαν τον κυβερνήτης της Τζόρτζια, ο οποίος άσκησε βέτο στο νόμο που έδινε το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν γκέι άτομα, επειδή είναι αντίθετο με τα θρησκευτικά τους «πιστεύω».

Σημειώνεται ότι όμιλοι όπως η Disney, η NFA (αμερικάνικο ποδόσφαιρο), η Coca Cola και άλλοι είχαν ξεκαθαρίσει στον κυβερνήτη ότι θα αποσυρθούν από την Πολιτεία, αν ψηφιζόταν ο νόμος.

«Νομίζω ότι είναι θέμα χαρακτήρα για την Πολιτεία μας» δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Νέιθαν Ντιλ, εξηγώντας γιατί άσκησε βέτο.

Οι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων στην τοπική Βουλή υποστήριζαν ότι ο νόμος θα προστάτευε ανθρώπους που είχαν την άποψη ότι το να παράσχουν υπηρεσίες (για παράδειγμα, να τους σερβίρουν σε ένα εστιατόριο) σε γκέι, bi ή transgender άτομα είναι ενάντια στις πεποιθήσεις τους.

Η Disney είχε ξεκαθαρίσει ότι αν ο νόμος έφερε την υπογραφή του κυβερνήτη, δεν θα ξαναγυρνούσε ταινία στην Τζόρτζια.

Αντίστοιχη προειδοποίηση και από την Warner Bros, όπως και από το καλωδιακό AMC, το οποίο προβάλει τη μεγάλη επιτυχία The Walking Dead, εξ’ ολοκλήρου γυρισμένο στην Τζόρτζια.

  

loading...