Βόρειος Κορέα: Απειλεί να ρίξει αμερικάνικα αεροσκάφη

Loading...


Τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτέλεσαν κήρυξη πολέμου κατά της Πιονγιάνγκ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Σου Γιονγκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, η χώρα του πλέον διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά τα οποία πετούν επάνω από την κορεατική χερσόνησο.

Κινήσεις από την Κίνα
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι για τις διμερείς σχέσεις και την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.

Διαβάστε επίσης:   Βόρεια Κορέα και Ιράν στο στόχαστρο του Τραμπ στην παρθενική ομιλία του στον ΟΗΕ

Μια ευημερούσα, σταθερή και ανοικτή Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προς το συμφέρον όλων των μερών, είπε ο κ. Σι στην Τερέζα Μέι και πρόσθεσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να προωθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας – Μεγάλης Βρετανίας και Κίνας – Ε.Ε.

Ο Σι Τζινπίνγκ είπε επίσης ότι το θέμα της κορεατικής χερσονήσου θα πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα, περιλαμβανομένου του διαλόγου και της διαβούλευσης, κάτι που απαιτεί κοινές προσπάθειες από τη διεθνή κοινότητα, γράφει το naftemporiki.gr.

  

loading...