Βρυξέλλες: Ο «ήρωας» του αεροδρομίου που έσωζε τραυματίες

Loading...


Όταν όλοι φυγαδεύονταν πανικόβλητοι απο τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, ο Alphonse Lyoura ο οποίος εργάζεται ως χειριστής αποσκευών στο αεροδρόμιο, επέλεξε να βοηθήσει όσους τραυματίστηκαν.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ηρωική πράξη ενός εργαζομένου στο αεροδρόμιο Zaventem..

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, μετά την διπλή έκρηξη επικράτησε πανικός, με πολλά άτομα να μένουν ακρωτηριασμένα ή βαρύτατα τραυματισμένα, δηλώνοντας πως: «Βοήθησα τουλάχιστον έξι ή επτά άτομα. Μεταφέραμε κάποιους που δεν κινούνταν έξω. Επικρατούσε παντού πανικός. Είδα ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος, καλυμμένους με αίμα, που δεν κινούνταν. Πολλά άτομα ακρωτηριάστηκαν. Ένας άντρας έχασε και τα δυο του πόδια».

Ξεσπώντας σε κλάματα συνέχισε λέγοντας: «Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πόδια… είναι πραγματική φρίκη, είναι κάτι που δεν αξίζει στο Βέλγιο».

Η ηρωική κίνηση του Lyoura έγινε παγκοσμίως γνωστή, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν πως άνθρωποι σαν αυτόν είναι που «κερδίζουν» τους τρομοκράτες.

Ένας χρήστης σχολίασε: «Alphonse μόλις τους έκανες αποτυχημένους. Αν ένας από εμάς βοηθά ανιδιοτελώς τους συνανθρώπους μας, τότε δεν κέρδισαν. Δεν θα κερδίσουν ποτέ».

Κάποιος άλλος έγραψε: «Οι τρομοκράτες δημιουργούν ήρωες. Ο ήρωας δεν ενδιαφέρεται για τη θρησκεία σου. Ο ήρωας είναι απλώς καλός άνθρωπος».

 

 

  

loading...