ΥΠΕΞ Αλβανίας: Προκάλεσε την οργή των Σλάβων αποκαλώντας τους «Σλαβομακεδόνες»

Loading...


«Στη χθεσινή δήλωση του, ο υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, στην αλβανική τηλεόραση «Top Channel», ανέφερε το λαό των με τον όρο «Σλαβομακεδόνες», αυτό προκάλεσε τις των Σλάβων της Αλβανίας που καθορίζουν τον εαυτό τους σκέτο «Μακεδόνες» δηλαδή, ψευδομακεδόνες», όπως γράφει το σλαβικό δημοσίευμα ‘Meta’ των Σκοπίων.

Διαβάστε επίσης:   Το ISIS στην Αλβανία- Ο Έντι Ράμα απαντά στα δημοσιεύματα

Η σλαβική ένωση με την ονομασία ‘Ίλιντεν’ στα Τίρανα καθώς και το παράρτημά τους στο Γκόλο Μπάρντο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρέθηκαν προ εκπλήξεως με τη συνέντευξη του επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας που τους αποκάλεσε ‘Σλαβομακεδόνες’. (σ.σ.Παλαιότερα οι ίδιοι καθόριζαν τον εαυτό τους ως Σλάβους της Αλβανίας).

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η ένωση ‘ Ίλιντεν’ πιστεύει ότι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Μπουσάτι, είναι ακατάλληλη, ανεύθυνη και προσβλητική. Ζητάμε από τον υπουργό Μπουσάτι στο μέλλον να μην κάνει ορισμούς τέτοιους που δεν έχουν βάση. Πρέπει να εργασθούμε με θάρρος και να οικοδομήσουμε ειλικρινείς και φιλικές σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ψευδομακεδονίας», σημειώνεται στη γραπτή ανακοίνωση.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΔΩ 

  

loading...