Αρχική - ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας – 18 Ιανουαρίου

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια από φτωχούς αλλά ευσεβείς γονείς. Σε νεαρή ηλικία, επισκέφθηκε τους μοναχούς στην έρημο της Αιγύπτου και συνδέθηκε με τον Μέγα Αντώνιο. Ασκήτευσε μαζί του και συνέγραψε τον «Βίο» του.

Περισσότερα »

Αγίου Αντωνίου σήμερα 17 Ιανουαρίου

Άγιος Αντώνιος – Εορτάζει στις 17 Ιανουαρίου εκάστου έτους: Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του.

Περισσότερα »

Άγιος Αντώνιος: Συμβουλές για το ήθος

Άγιος Αντώνιος: Η Εκκλησία μας τιμά στις 17 Ιανουαρίου την μνήμη του Αγίου Αντωνίου. Διαβάστε μερικές συγκλονιστικές συμβουλές του για το ήθος και την ενάρετη ζωή των ανθρώπων, που αποκτούν μεγαλύτερη αξία στην εποχή που ζούμε.

Περισσότερα »

Αγίου Αντωνίου: Ο Μέγας ασκητής της ερήμου

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του.

Περισσότερα »

Βουλγαρία: Θυρανοίξια εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο παρουσία Ερντογάν

Βουλγαρία: Τον Αγιασμό των θυρανοιξίων του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου, που βρίσκεται στην περιοχή του Φαναρίου, πολύ κοντά στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τέλεσε το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Βουλγαρικής Παροικίας της Πόλεως.

Περισσότερα »

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής-7 Γενάρη

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ: Σκέφτηκα πολύ μέχρι να πάρω την απόφαση και να γράψω για αυτό τον μεγάλο Άγιο. Αυτόν τον μέγιστο προφήτη, όπως Είπε και ο Ίδιος ο Σωτήρας μας για τον Άγιο Ιωάννη με τούτα τα λόγια:

Περισσότερα »

Θεοφάνεια – Αφιερώματα και λόγοι

Θεοφάνεια: Η βάπτιση του Ιησού και η σημασία της: Μετά την προσέγγιση του γεγονότος της γνωριμίας και συνάντησης Ιησού και Ιωάννη είναι ανάγκη για μια ευρύτερη διερεύνηση και της βάπτισης του Ιησού από τον Βαπτιστή. Το βάπτισμα του Ιωάννη μπορεί να Θεωρηθεί ως ένα βάπτισμα μετανοίας, για την ουσιαστική ένταξη κάποιου στον πιστό λαό του Θεού, τον αληθινό Ισραήλ.

Περισσότερα »