Αρχική - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κόκκινο κρέας: Πόσο επιτρέπεται να τρώμε την εβδομάδα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Τα τελευταία χρόνια το κόκκινο κρέας έχει κάνει δυνατό comeback στη διατροφική μας συνείδηση, κυρίως χάρη στη μεγάλη δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει οι πρωτεϊνικές δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Περισσότερα »

Δίαιτες-ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εξαντλητική δίαιτα ισοπεδώνει τον μεταβολισμό

ΔΙΑΙΤΕΣ-Οι εξαντλητικές δίαιτες χαρακτηρίζονται από ανεπαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και υψηλή κατανάλωση ή/και αποφυγή συγκεκριμένων τροφίμων.Οι περισσότερες απέχουν πολύ από την ισορροπημένη διατροφή. Η ασφάλεια αλλά και η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα μιας εξαντλητικής δίαιτας είναι αμφισβητούμενες. Διατροφή που προτείνουν «διάσημες δίαιτες» (π.χ. «Atkins», «Dukan» κλπ.) με μειωμένη πρόσληψη «υδατανθρακούχων» τροφίμων (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά) και πλούσια σε πρωτεΐνες (κοτόπουλο, ψάρι, κρέας), μπορεί ...

Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη: Η διατροφή παίζει ρόλο στις επιπλοκές της κύησης

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Τον κώδωνα του κινδύνου για μείζονες επιπλοκές που δημιουργούν η κακή διατροφή και η παχυσαρκία στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αλλα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κρούουν επιστήμονες στην Αυστραλία.

Περισσότερα »

Σάκχαρο: 5 απλές διατροφικές αλλαγές για να το ρίξετε

ΣΑΚΧΑΡΟ: Ο διαβήτης τύπου 2 προκαλείται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν αντιδρά στην ινσουλίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της ζάχαρης σε ενέργεια.

Περισσότερα »

Διατροφικές συμβουλές για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η ανθυγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.

Περισσότερα »

10 τροφές που καίνε το λίπος της κοιλιάς

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Το πάχος της κοιλιάς είναι κάτι που απασχολεί έντονα τις γυναίκες στα 50 τους, καθώς το λίπος συσσωρεύεται σε αυτή την περιοχή και ως εκ τούτου, ενοχλεί αρκετά τις γυναίκες και είναι δύσκολο να φύγει.

Περισσότερα »

Πως να ενισχύσετε την αντικαρκινική δράση των τροφών

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Ορισμένες τροφές έχουν αποδεδειγμένα ισχυρή αντικαρκινική δράση, χάρη στα μοναδικά συστατικά που μας παρέχουν. Στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής γενικότερα, οι τροφές αυτές μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά.

Περισσότερα »