Αρχική - ΕΘΝΙΚΑ

ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανός Πρόξενος παρουσίασε χάρτη με την «Μακεδονία του Αιγαίου»

ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΠΙΑ: Σε αλυτρωτική εκδήλωση των Σκοπιανών στον Καναδά συμμετείχε ο εκεί γενικός πρόξενος των Σκοπίων. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χάρτες με ενσωματωμένη στο γειτονικό κρατίδιο την “Μακεδονία του Αιγαίου”, με την Θεσσαλονίκη εντός, και τα όρια των Σκοπίων να αγγίζουν την Θεσσαλία!

Περισσότερα »

Κυπριακό: Το οδήγησε στο ναυάγιο

Κύπρος: Την ανάγκη οι συνομιλίες για το Κυπριακό να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό, γιατί αλλιώς το πολιτικό κεκτημένο των έως τώρα διαπραγματεύσεων κινδυνεύει να χαθεί, επισημαίνει ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης».

Περισσότερα »

Ελλάδα- Τουρκία: Ο Ερντογάν και ο επικίνδυνος ρόλος του

«’Για πρώτη φορά υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να ιδρυθεί όχι μόνο ένα αλλά δύο κουρδικά κράτη’’ δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Σπύρος Πλακούδας σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν στον Περσικό Κόλπο. Ακόμα αναφέρθηκε στο ρόλο του Ερντογάν και πως μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Περισσότερα »

Τουρκία – Ελλάδα: Προκλήσεις για Αιγαίο και Κύπρο – Έρχεται κρίση…

Ακόμη και για πληροφορίες για θερμό επεισόδιο έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ η Τουρκία με ασκήσεις και έρευνες μοιάζει να βάζει… σφήνες μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η Άγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να συντηρήσει μια ένταση και μάλιστα με διαρκώς κλιμακούμενο ρυθμό.

Περισσότερα »

Ελλάδα-Τουρκία: Η Τουρκία δεσμεύει περιοχή στο Αιγαίο για ασκήσεις

Ελλάδα-Τουρκία Επικίνδυνο το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο με «‘συνωστισμό» πολυεθνικών ασκήσεων και με την Τουρκία να δεσμεύει παράνομα περιοχές. Το μπαράζ προγραμματισμένων αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο καθιστά την περίοδο αυτή το Αρχιπέλαγος ένα.. ιδιαίτερα πολυσύχναστο μέρος -η τέλεια ευκαιρία για την Άγκυρα να δώσει ένα ακόμη επικίνδυνο «σόου» διεκδικήσεων δεσμεύοντας -παράνομα- περιοχή κοντά στο Καστελόριζο για την εκτέλεση βολών.

Περισσότερα »