Αρχική - //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//

//ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//

Λαχανόκηπος: Τι πρέπει να προσέξετε -Tips

Το χώρο που διαθέτουμε για λαχανόκηπο είναι σκόπιμο να τον χωρίσουμε σε τέσσερα τμήματα. Στο κάθε τμήμα σε κάθε καλλιεργητική περίοδο θα πρέπει να καλλιεργούμε διαφορετικά λαχανικά, έτσι ώστε στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο, το ίδιο λαχανικό, να καλλιεργηθεί σε διαφορετικό τμήμα. Ένα από τα τέσσερα τμήματα διαφορετικό κάθε φορά, θα πρέπει να παραμένει ακαλλιέργητο.

Περισσότερα »

Κομποστοποίηση: Τι είναι και πως γίνεται – Οδηγός από τον Ανδρέα Μπαρμπούτση

Από τις λίγες φροντίδες του κήπου γι αυτή την εποχή είναι η λίπανση, οι προληπτικοί ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα και τα κλαδέματα όπου χρειάζονται. Στον βιολογικό κήπο όμως, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο, η πιο σημαντική εργασία είναι ηκομποστοποίηση!

Περισσότερα »

Κήπος: Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας

Ομορφος κήπος Η υγεία των φυτών μας εξαρτάται από την παρουσία της άγριας ζωής, δηλαδή ισορροπίας… Πουλιά, πεταλούδες, πασχαλίτσες κι ένα σωρό άλλα μικρά και μεγάλα έντομα μπορούν να κάνουν το κήπο μας πηγή ζωής και να ελέγξουν σχεδόν όλα τα βλαβερά παράσιτα που καταστρέφουν το κήπο μας.

Περισσότερα »

Φύτεμα σπόρων για τον κήπο

Φυτεύουμε σπόρους Αν έχουμε το χρόνο και τη διάθεση να παράγουμε τα δικά μας λουλούδια ή και τα λαχανικά από σπόρο, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά μυστικά επιτυχίας. Το πρώτο και πολύ βασικό είναι ο σπόρος που θα σπείρουμε.

Περισσότερα »