Αρχική - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Θαρρίου στη Ρόδο (ΦΩΤΟ)

«Όποιος δεν επήγε στο Θάρρι, τον κόσμο δεν εχάρει» λέει η λαϊκή ρήση για το μοναστήρι που δεσπόζει ψηλά στο βουνό, μετά το χωριό των Λαέρμων, ανάμεσα στο πυκνό καταπράσινο δάσος στο κέντρο του νησιού της Ρόδου. Τον 5ο αιώνα μΧ., στα ερείπια του αρχαίου ναού χτίστηκε παλαιοχριστιανική Βασιλική εκκλησία. Η υπάρχουσα εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Ταξιάρχη Μιχαήλ, χρονολογείται ...

Περισσότερα »

Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι (ΦΩΤΟ)

Ο Αγιος Πορφύριος Το μετόχι του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής, βρίσκεται μεταξύ του Ωρωπού και της Μαλακάσας, βόρεια της Αθήνας. Το μοναστήρι – μετόχι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, δημοφιλή γέροντα και άγιο του περασμένου αιώνα.

Περισσότερα »

Άγιος Γεράσιμος-Κεφαλλονιά: Μοναστήρι και σπήλαιο (ΦΩΤΟ)

Το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου είναι το πιο ιερό του νησιού της Κεφαλλονιάς. Είναι χτισμένo στο χωριό Ομαλά, στην κορυφή μιας καταπράσινης κοιλάδας με 40 πηγάδια, κοντά στα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα.

Περισσότερα »

Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Πάνω από τη Λουτρόπολη της Θερμής, στη Μυτιλήνη, βρίσκεται ο λόφος των Καρυών, που ονομαζόταν «Παναγία της Καρυάς», όπου υπήρχαν διάσπαρτες πελεκητές πέτρες και ευωδίαζε ο χώρος αυτός. Οι κάτοικοι άναβαν το καντήλι και έκαναν μια φορά το χρόνο Θεία Λειτουργία τη Λαμπροτρίτη, από πατροπαράδοτο έθιμο, χωρίς να γνωρίζουν το γιατί.

Περισσότερα »

Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας Καρδίτσας (ΦΩΤΟ)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ Το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας είναι κτισμένο σε πλαγιά των Αγράφων στην Πίνδο, στη συμβολή των νομών Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Απέχει 7 χιλιόμετρα από το χωριό Ρεντίνα, έδρα του ομώνυμου Δήμου και σε παλαιότερες εποχές έδρα της Επισκοπής Λιτής και Ρενδίνης.

Περισσότερα »

Παναγία Προυσιώτισσα: Η Κυρά της Ρούμελης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ Ψηλά, στις ελατόφυτες βουνοκορφές της νοτιοδυτικής Ευρυτανίας, και σφηνωμένη ανάμεσα σε κάθετους γκριζωπούς βράχους με άγρια μεγαλοπρέπεια, προβάλλει η ιερά μονή του Προύσου.

Περισσότερα »