Αρχική - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΦΠΑ: Όλες οι αλλαγές στους συντελεστές που προτείνει η Κομισιόν

ΦΠΑ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα νέους κανόνες για να δοθεί στα κράτη μέλη μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των συντελεστών ΦΠΑ και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο φορολογικό περιβάλλον που θα στηρίξει την ανάπτυξη των ΜΜΕ.

Περισσότερα »

Πλειστηριασμοί: Πως θα προκύπτει η εμπορική αξία των ακινήτων

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΠΟΛ.1011/2018 στην οποία αναφέρεται ο τρόπος προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται ή εκπλειστηριάζεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974), καθορισμός του αρμόδιου οργάνου προσδιορισμού της αξίας αυτής, της αμοιβής και του τρόπου πληρωμής αυτού καθώς και κάθε άλλου ειδικότερου θέματος.

Περισσότερα »

Φόρος διαμονής: Δείτε με τι ποσά θα επιβαρύνονται όσοι νοικιάζουν δωμάτια

Φόρος Διαμονής:Τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Αγορές Χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με την οποία:

Περισσότερα »

POS: Τι ισχύει για την προθεσμία απόκτησης τερματικού αποδοχής καρτών

POS: Νέα εγκύκλιος εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με τη ρύθμιση υποχρέωσης αποδοχής πληρωμών με κάρτα σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016 και τις 133473/2017 και 45231/20.4.2017 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Περισσότερα »

Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 4,4 δις ευρώ εκτοξεύτηκε το ταμειακό έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2017

Τράπεζα της Ελλάδος: Κατά ένα 1 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το ταμειακό έλλειμμα της ΤτΕ σε σχέση με το 2016, αφού, όπως έγινε γνωστό, στα 4,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση το 2017 έναντι 3,5 δισ. ευρώ το 2016, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Περισσότερα »

Efka.gov.gr: Αναρτήθηκαν οι εισφορές Δεκεμβρίου 2017

ΕΦΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Δεκεμβρίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Περισσότερα »