Αρχική - ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χοντράδες και Αλήθειες

Σκοπιανό: Σε περιόδους κρίσης συμβαίνουν δύο αντίθετα φαινόμενα! –Πρώτον πολλαπλασιάζονται οι χοντράδες που ακούγονται δημόσια. –Δεύτερον, αρχίζουν να ακούγονται και κάποιες αλήθειες, που αποκρύβονταν προτύτερα… Ας αρχίσουμε με τις «χοντράδες»…

Περισσότερα »

Συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου: Κατά συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό ο Αρχιεπίσκοπος

Ιερώνυμος: «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό.

Περισσότερα »

Βούτσης: Απέκλεισε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό

Βούτσης: Αντίθετος με τη βούληση του λαού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν αν συμφωνούν με το όνομα το οποίο αποφασιστεί για τα Σκόπια.

Περισσότερα »

Παμμακεδονικές οργανώσεις συναντήθηκαν με τον Αντώνη Σαμαρά (Βίντεο)

Σαμαράς – Σκοπιανό: Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησαν την Τετάρτη εκπρόσωποι Παμμακεδονικών Ενώσεων, με θέμα συζήτησης την ονομασία των Σκοπίων.

Περισσότερα »

Αρχίζουν οι συζητήσεις για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ξεκινούν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ανάμεσα στους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος στις τελευταίες του δηλώσεις υποστήριξε ότι η πρόταση ή οι προτάσεις που θα καταθέσει θα εμπεριέχουν τον όρο Μακεδονία.

Περισσότερα »

Ξεκάθαρα λόγια για το Σκοπιανό

Του Θανάση Κ. Απ’ όλα τα κείμενα και τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό που έψαξα, αναδημοσιεύω σήμερα ένα εμβληματικό του άρθρο στην «Καθημερινή» το Μάρτιο του 2008 λιγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (16/3).

Περισσότερα »