Αρχική - ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

Πλήρης εξαγορά των προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών της, κυριότητας του Δημοσίου από την Eurobank

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (“Eurobank”) ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς του συνόλου των προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών της, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικής ονομαστικής €950.125.000 σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παράγραφο 1α του άρθρου 1 του Ν. 3723/2008 όπως ισχύει και στην απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των κοινών μετόχων της 3.11.2017.

Περισσότερα »

Μηδενίζουμε τον ELA εντός του 2018 τονίζει ο CEO της Πειραιώς Χρ. Μεγάλου

Η Τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε σημαντική μείωση της χρηματοδότησής της από το ευρωσύστημα και έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018, ενώ θα προχωρήσει σε αύξηση των χορηγήσεων με επίκεντρο νέα δάνεια, κυρίως προς επιχειρήσεις, τονίζει στο πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.

Περισσότερα »

Ερρίκος Ντυνάν: Ενδιαφέρον από το Ιατρικό Κέντρο για την εξαγορά του

Ερρίκος Ντυνάν: Για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ετοιμάζεται να κινηθεί το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πρόθεση την οποία έκανε γνωστή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Περισσότερα »

Τρία ομόλογα ως «Μαξιλάρι» ασφαλείας από την Ελλάδα ύψους 19 δισ.ευρώ

«Μαξιλάρι» 19 δισεκατομμυρίων ευρώ θέλει να δημιουργήσει η Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος και για τον σκοπό αυτό, ετοιμάζει τρεις εκδόσεις ομολόγων μέχρι τον Αύγουστο», αναφέρει το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του ενώ επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους.

Περισσότερα »

9η χρονιά πρωτιά της Eurobank Equities στην κατάταξη των χρηματιστηριακών

Για 9η διαδοχική χρονιά, η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των χρηματιστηριακών εταιριών στην Ελλάδα το 2017, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 17,71%, το υψηλότερο στην ιστορία της Εταιρείας.

Περισσότερα »

Λ. Φραγκιαδάκης: Το νέο παραγωγικό μοντέλο βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις

Το 2017 τόσο για την οικονομία όσο και για το τραπεζικό σύστημα ήταν ακόμα μια χρονιά δοκιμασίας. Η δοκιμασία ήταν η διαχείριση της σταθεροποίησης. Και στα δύο μέτωπα η έκβαση ήταν ενθαρρυντική. Η χώρα επέστρεψε σε θετικό πρόσημο ανάπτυξης στα επίπεδα του 1.5%. Αλλά και το τραπεζικό σύστημα εξάλειψε τις ζημιές και σταθεροποίησε σε ένα βαθμό την ποιότητα χαρτοφυλακίου, την ...

Περισσότερα »

Συμφωνία πώλησης δανείων 360 εκατ. στη Ρουμανία από την Alpha Bank

Η Alpha Bank ΑΛΦΑ ανακοινώνει ότι από κοινού με την Αlpha Bank Romania S.A. εισήλθαν σε οριστική συμφωνία για την πώληση ενός Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων συνολικού υπολοίπου ύψους 360 εκατ. ευρώ περίπου.

Περισσότερα »