Αρχική - ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

ALPHA BANK: Στις 25 Ιανουαρίου θα υλοποιηθεί το καλυμμένο ομόλογο ύψους 500 εκ. ευρώ

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Με 40 επενδυτές σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Μιλάνο συναντώνται στελέχη της Alpha Bank προκυμμένου να συμμετέχουν στο καλυμμένο ομολόγου (covered bond) ύψους 500 εκατ. ευρώ της τράπεζας.

Περισσότερα »

«Φως» από το EWG για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης – Προϋπόθεση τα προαπαιτούμενα

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Με τα μάτια στραμμένα προς το πεδίο ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων βρίσκεται η κυβέρνηση. Όπως μαθαίνουμε σχετικά από έγκυρες πηγές μας στην συζήτηση που έγινε μεταξύ των συμβούλων των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ, συμφωνήθηκε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 89 από τα 113 προαπαιτούμενα και μόλις ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 24 προαπαιτούμενα, θα μπορέσει να υπάρξει και τμηματική εκταμίευση ...

Περισσότερα »

Πλήρης εξαγορά των προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών της, κυριότητας του Δημοσίου από την Eurobank

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (“Eurobank”) ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς του συνόλου των προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών της, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικής ονομαστικής €950.125.000 σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παράγραφο 1α του άρθρου 1 του Ν. 3723/2008 όπως ισχύει και στην απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των κοινών μετόχων της 3.11.2017.

Περισσότερα »

Μηδενίζουμε τον ELA εντός του 2018 τονίζει ο CEO της Πειραιώς Χρ. Μεγάλου

Η Τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε σημαντική μείωση της χρηματοδότησής της από το ευρωσύστημα και έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018, ενώ θα προχωρήσει σε αύξηση των χορηγήσεων με επίκεντρο νέα δάνεια, κυρίως προς επιχειρήσεις, τονίζει στο πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.

Περισσότερα »

Ερρίκος Ντυνάν: Ενδιαφέρον από το Ιατρικό Κέντρο για την εξαγορά του

Ερρίκος Ντυνάν: Για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ετοιμάζεται να κινηθεί το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πρόθεση την οποία έκανε γνωστή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Περισσότερα »

Τρία ομόλογα ως «Μαξιλάρι» ασφαλείας από την Ελλάδα ύψους 19 δισ.ευρώ

«Μαξιλάρι» 19 δισεκατομμυρίων ευρώ θέλει να δημιουργήσει η Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος και για τον σκοπό αυτό, ετοιμάζει τρεις εκδόσεις ομολόγων μέχρι τον Αύγουστο», αναφέρει το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του ενώ επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους.

Περισσότερα »

9η χρονιά πρωτιά της Eurobank Equities στην κατάταξη των χρηματιστηριακών

Για 9η διαδοχική χρονιά, η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των χρηματιστηριακών εταιριών στην Ελλάδα το 2017, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 17,71%, το υψηλότερο στην ιστορία της Εταιρείας.

Περισσότερα »