Αρχική - ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ιλαρά: Νόσησαν δύο γιατροί στον Ευαγγελισμό

ΥΓΕΙΑ: Ανησυχία προκαλούν δύο κρούσματα ιλαράς σε γιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο νοσηλεύεται σε αρκετά σοβαρή κατάσταση, με τους θεράποντες συναδέλφους του να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο εισαγωγής του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Περισσότερα »

Δίαιτα του νερού: Τι ισχύει με την νέα -ανησυχητική- μόδα

Δίαιτα του νερού: Έχουμε δει πολλές αποτοξινωτικές δίαιτες τα τελευταία χρόνια και πολλές από αυτές βασίζονται κυρίως στην κατανάλωση αποκλειστικά υγρών τροφών, όπως χυμούς (juicing) ή σούπες (souping). Αυτή η νέα δίαιτα του νερού όμως, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Περισσότερα »

Τα λάθη που κάνουν όσοι φορούν φακούς επαφής

Φακή επαφής: Εάν φοράτε συστηματικά φακούς επαφής, πιθανότατα γνωρίζετε τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία σας, από το να τους φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να τους πλένετε ακατάλληλα ή σπάνια.

Περισσότερα »

Υγρασία: Τι προβλήματα υγείας προκαλεί;

Υγρασία – Υγεία: Οι παρενέργειες του υγρού καιρού δεν περιορίζονται όμως μόνο στους πόνους στα κόκαλα και στο φριζάρισμα των μαλλιών, αλλά προκαλούν ξερόβηχα, άσθμα, βρογχίτιδα, διάφορες αλλεργίες, πονοκέφαλο καθώς και ακμή! «Με πονάνε τα κόκαλά μου. Θα έχει υγρασία αύριο», λένε πολύ συχνά οι γιαγιάδες ή οι παππούδες. Και πράγματι έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένες παθήσεις παρουσιάζουν έξαρση όταν η ...

Περισσότερα »

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Συμπτώματα

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια χρόνια νόσος του πεπτικού συστήματος. Εμφανίζεται όταν το γαστρικό οξύ ή, ενίοτε, το περιεχόμενο του στομάχου, ρέει προς τα πίσω/πάνω στον οισοφάγο. Η αντίστροφη αυτή κίνηση (παλινδρόμηση) ερεθίζει την εσωτερική επιφάνεια του οισοφάγου και προκαλεί διάφορα συμπτώματα.

Περισσότερα »