Αρχική - ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Η θέση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τον οικογενειακό γιατρό

ΕΟΠΥΥ: Την απόσυρση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ (eopyy.gov.gr) για τους οικογενειακούς ιατρούς εκφράζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μετά την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ).

Περισσότερα »

Πρεσβυωπία: Νέες χειρουργικές τεχνικές την κάνουν παρελθόν

Πρεσβυωπία: Είναι το πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες και ουσιαστικά όλον τον πληθυσμό του πλανήτη από την ηλικία των 45 και μετά. Η πρεσβυωπία ωστόσο φαίνεται ότι αποτελεί ήδη παρελθόν.

Περισσότερα »

Νέα έρευνα: Η γρίπη μεταδίδεται απλά με την αναπνοή

Γρίπη: Η μετάδοση της γρίπης είναι ευκολότερη από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, καθώς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ο ιός της γρίπης μπορεί να εξαπλωθεί απλώς με την αναπνοή, χωρίς βήχα ή φτάρνισμα που εκτοξεύουν μολυσμένα σωματίδια του αρρώστου.

Περισσότερα »

Καρκίνος: Τεράστια ανακάλυψη των γιατρών-Ανίχνευση με ένα απλό τεστ αίματος

Καρκίνος: Ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη εξέτασης αίματος που εντοπίζει τον καρκίνο φαίνεται πως έκαναν επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αιματολογική εξέταση, που αποκαλείται CancerSEEK, μετρά τα επίπεδα οκτώ πρωτεϊνών και 16 γενετικών μεταλλάξεων στο ανθρώπινο σώμα ώστε να εντοπίσει τα «ίχνη» που απελευθερώνουν στο αίμα οι κακοήθεις όγκοι.

Περισσότερα »

Γιατροσόφια για τον πονόλαιμο

Γιατροσόφια – Πονόλαιμος: Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά, με τις ιώσεις να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, και τον πονόλαιμο να εμφανίζεται συχνά. Για να τον προλάβετε δείτε με ποια γιατροσόφια και βότανα πρέπει να εξοπλίσετε το φαρμακείο σας!

Περισσότερα »