Δ/ντρια Χατζηκυριάκειου στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ: Αν ισχύσει η φοροαπαλλαγή σε δωρεές για πρόσφυγες εμείς θα έχουμε πρόβλημα

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη


H αλληλεγγύη δεν γνωρίζει χρώμα, η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει θρησκεία, η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα…

Πόσα τέτοια όμορφα στη θεωρία δεν έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες με αφορμή την πραγματικά συγκινητική αρωγή του ταλαιπωρημένου από τα μνημόνια Έλληνα προς τους πρόσφυγες;

 Όταν όμως το ζήτημα της αλληλεγγύης δηλητηριάζεται από τις πολιτικές σκοπιμότητες επόμενο είναι να αλλοιώνεται και εντείνει την αμφιβολία για το αγαθό των προθέσεων.


Μέσα στη δίνη των εξελίξεων με το προσφυγικό η κυβέρνηση η οποία είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη στην όλη συνδρομή των προσφύγων και το βάρος έχουν επωμιστεί Στρατός, Εκκλησία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, έβγαλε ένα οικονομικό μανιφέστο με το οποία απαλλάσσονται-λέει- και μάλιστα αναδρομικά από 1.12.2015 οι δωρεές ειδών και η παροχή υπηρεσιών από φυσικά και νομικά πρόσωπα προς τους πρόσφυγες, εφόσον αυτές γίνονται διαμέσου φορέων του δημοσίου (υπουργεία, Περιφέρειες, δήμους). “Προστάτη” (για να μην το πούμε με την καραμανλική διάλεκτο) δεν είχαμε, “προστάτη” βρήκαμε!


Στην Ελλάδα όμως πέρα από τους πρόσφυγες υπάρχουν και ένα σωρό ιδρύματα τα οποία εδώ και χρόνια παρέχουν σπουδαίο έργο και επιβιώνουν από τις δωρεές και την οικονομική συνδρομή απλών πολιτών. Με το νομοθέτημα αυτό η κυβέρνηση οδηγεί τα ιδρύματα αυτά σε απελπισία.

Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ(tilegrafima.gr) βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα του Πειραιά και μίλησε σχετικά με την κα.Αναστασία Κατσιλιέρη, διευθύντρια παιδικής προστασίας του ιδρύματος.

Η κα Κατσιλιέρη ερωτώμενη για το αν έχει υπάρξει πρόβλημα μετά την έκρηξη του προσφυγικού σχετικά με μείωση των δωρεών προς το ίδρυμα, απάντησε: “ακόμη δεν έχει μειωθεί τηρουμενών των αναλογιών της κρίσης η κινητικότητα με δωρεές, αλλά φοβάμαι πως αν υπάρξει φοροαπαλλαγή για δωρεές για πρόσφυγες θα υπάρξει πρόβλημα”


Η κα Κατσιλιέρη ενημέρωσε το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ(tilegrafima.gr) πως αυτή τη στιγμή υπό τις φτερούγες του ιδρύματος βρίσκονται 110 παιδιά, 90 εξ αυτών μέσα στο Χατζηκυριάκειο και τα υπόλοιπα άνω των 18 βοηθούνται διαμένοντας και σπουδάζοντας εκτός αυτού.


Συνάμα αξίζει να αναφέρουμε πως με τη βοήθεια του προγράμματος ΕΣΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδιόρθωση του κτιρίου αφού μπορεί οι τηλεοράσεις να δείχνουν τους καταυλισμούς της Ειδομένης, αλλά ουδέποτε ένα κανάλι ασχολήθηκε με τους καταυλισμούς που διαμένουν αυτά τα παιδιά…


Αγάπη & αλληλεγγύη λοιπόν στους πρόσφυγες, αλλά μην ξεχνάμε και τις ανάγκες αυτών των ιδρυμάτων….

 

  

loading...