: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος που παίρνουν οι ένστολοι από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Το εφάπαξ των ενστόλων θα υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 με βάση τα νέα μισθολογικά δεδομένα όπως προβλέπει τροπολογία των συναρμοδίων υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με τις νέες διατάξεις ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τα νέα μισθολογικά δεδομένα με τα οποία μισθοδοτούνται οι εξερχόμενοι του στρατεύματος μετά την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Διαβάστε επίσης:   Εφάπαξ ενίσχυση αστυνομικών: Δικαιολογητικά και πληρωμή

Οπως επισημαίνεται στην τροπολογία η νέα βάση υπολογισμού διαμορφώθηκε έτσι ώστε το ύψος του αθροίσματος βάσει των νέων όρων να μην αποκλίνει κατά το δυνατόν από το ύψος του αθροίσματος σύμφωνα με τη βάση υπολογισμού που ισχύει σήμερα, προκειμένου να μην αναιρεθεί η ασφαλιστική προσδοκία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει των εισφορών που κατέβαλαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παλαιού μισθολογίου, αναφέρει το enikonomia.gr.