ΚΥΣΕΑ: Όλα τα ενδεχομένα είναι ανοιχτά για τον εκσυγχρονισμό των F-16 και η τύχη του προγράμματος θα κριθεί οριστικά σε νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, καθώς την άλλη Δευτέρα 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία που δόθηκε από τις ΗΠΑ, προκειμένου να δοθεί η απάντηση στην αμερικανική πρόταση, όλα τα δεδομένα συζητήθηκαν εκτενώς στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση.

Το οικονομικό σκέλος δεν επιδέχεται περαιτέρω διαπραγμάτευση. H αμερικανική πρόταση βάζει τον προϋπολογισμό του προγραμμάτος στην περιοχή των 1,23 δισεκατομμυρίων έως και 1,35 δις ευρώ, μαζί με το πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης (FOS).

Διαβάστε επίσης:   FREMM: Οι δύο γαλλικές φρεγάτες που μπορούν να χτυπήσουν την Αγκυρα

Στα 840 εκατομμύρια ανέρχονται οι καταβολές που πρέπει να γίνουν την περίοδο 2018-2021. Από αυτά τα 140 εκατομμύρια είναι το ύψος της προκαταβολής και της δόσης που πρέπει να δοθούν εντός του έτους. Σημαντικό θεωρείται το ύψος των προγραμμάτων, που θα αναλάβει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, τα οποία ανέρχονται στα 280 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα χρειαστεί να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της, αναφέρει το onalert.gr.