Υπ. Ναυτιλίας: Διαψεύδει το επεισόδιο στα Ιμια

Loading...


Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δημοσιεύθηκαν σε ξένα και ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων σκαφών της και απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τo υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το δημοσίευμα της Χουριέτ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ στην ιστοσελίδα της, 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια μαζί με σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ίδιο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)» αναφέρει ότι οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να δέσουν τα σκάφη τους.

 

Διαβάστε επίσης:   ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις - Ένταση στα Ίμια

Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο μετά από σύντομη πτήση πάνω από την περιοχή, αποχώρησε.

Στις 12.00 απέπλευσαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού και – σύμφωνα πάντα με την Χουριέτ – «απομάκρυναν πρώτα τους Έλληνες ψαράδες και έπειτα τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής από τα τουρκικά ύδατα».

 

  

loading...