Καιρός – Δράμα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης σκύλου που δεν προστάτευσε το ζώο από το κρύο

Loading...


Σε λευκό κλοιό για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ενώ από τις επτά το πρωί επικρατεί έντονη χιονόπτωση μέσα στις πόλεις της Καβάλας και της .

Με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων και στις δυο Περιφερειακές Ενότητες, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά, ενώ με τις υφιστάμενες καιρικές συνθήκες θεωρείται σχεδόν αδύνατον να λειτουργήσουν αύριο, όπως υπήρχε η αρχική εκτίμηση από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Κλειστό είναι το αεροδρόμιο, αλλά και το ΤΕΙ ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τα δρομολόγια από και προς το νησί της Θάσου εκτελούνται μόνο από το λιμάνι της Κεραμωτής. Λιγοστά είναι επίσης είναι τα δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ κυρίως προς τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

 

Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή και η διέλευση των αυτοκίνητων γίνεται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, που σε ένταση είναι μεγαλύτερη από τη χθεσινή, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σύνολο σχεδόν του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Καβάλας και της Δράμας. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τα συνεργεία των δήμων και της αντιπεριφέρειας είναι να κρατηθούν ανοιχτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες. Στην Καβάλα ο δήμος ρίχνει θαλασσόνερο, προκειμένου να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ στη Δράμα οι υπηρεσίες του Δήμου έριχναν πάνω από 30 τόνους αλάτι για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στο κέντρο της πόλης και τις γειτονιές.

Διαβάστε επίσης:   Καιρός τώρα: Στα ύψη η κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου

Μέσα στις επόμενες ώρες, λόγω αδυναμίας να κρατηθεί ανοιχτό μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας θα εκδώσει απόφαση διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων. Κάτω από αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αίσθηση προκαλεί η σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου ενός κατοίκου της Δράμας, ιδιοκτήτη οικόσιτου ζώου (σκύλου), γιατί δεν μερίμνησε να το προστατέψει από το δριμύ ψύχος, με αποτέλεσμα το ζώο να βρει τραγικό θάνατο. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» και με φωτογραφία που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, το βρέθηκε νεκρό, παγωμένο σαν στήλη άλατος επάνω στο σύρμα περίφραξης σε κτήμα στη Δράμα. «Ήταν δεμένο και αβοήθητο στο να προφυλάξει τον εαυτό του από τις τραγικές μείον θερμοκρασίες. Θάνατος πέραν του τραγικού» σχολιάζουν μέλη του συλλόγου.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΕΔΩ 

  

loading...