Καιρός τώρα: Στα ύψη η κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου

Loading...


Η κακοκαιρία έχει ανεβάσει σε επίπεδα ρεκόρ την αλλά και . Πληροφορίες από το υπουργείο Ενέργειας αναφέρουν πως οι καταναλώσεις ξεκίνησαν από τις 220.000 μεγαβατώρες το Σάββατο και έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας τις 290.000.

Μέχρι πρόσφατα, πριν την αρχή του μεγάλου χιονιά, οι ανώτατες τιμές ανέρχονταν στις 160- 170.000 μεγαβατώρες. Παράλληλα και η ζήτηση σε ηλεκτρισμό έφτασε σε υψηλά επίπεδα πάνω από τις 9.000 μεγαβατώρες.

Το υπουργείο Ενέργειας ζητά από τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για τις επόμενες 3 με 4 ώρες, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το σύστημα.

Διαβάστε επίσης:   Εθνική οδός Αθηνών - Πατρών- Καιρός τώρα

Η ανακοίνωση εκδόθηκε αμέσως μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τους αρμοδίους φορείς, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδότηση των πολιτών με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο, ο χαρακτήρας της σύστασης είναι προληπτικός και δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ και της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα και έτσι την Τετάρτη δε θα γίνουν εξαγωγές ρεύματος προς την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να εξομαλυνθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΕΔΩ 

  

loading...