Οι Ευρωπαίοι στο πλευρό των Ελλήνων

Loading...


Στο πλευρό του ελληνικού λαού οι Ευρωπαίοι πολίτες που δήλωσαν Μαζί κατά της Τρόικας,

 πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις σε γερμανικές πρεσβείες και πλατείες(pics)

Το βλέμμα της Ευρώπης, για άλλη μια φορά, είναι στραμμένο στην Ελλάδα, αναμένοντας τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις του Eurogroup για την οικονομία της χώρας. Αυτή τη φορά, όμως, οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν είναι μόνο θεατές στην προσπάθεια χιλιάδων Ελλήνων να στηρίξουν την αντιμνημονιακή κυβέρνηση, αλλά δηλώνουν έμπρακτοι υποστηρικτές.

Την ίδια στιγμή που στις Βρυξέλλες βρισκόταν σε εξέλιξη το Eurogroup χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε πολλές πόλεις, για να δείξουν την υποστήριξή τους στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και τη κυβέρνηση στην προσπάθεια να απαλλάξει την χώρα από τις πολιτικές λιτότητας. Αυτή τη φορά, όμως, είχε και τη στήριξη των πολιτών των Ευρωπαϊκών κρατών, που αποφάσισαν να δείξουν την στήριξή τους στον ελληνικό λαό.

Η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, καθώς ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία ξεπερνούσε αυτόν που είχε συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ ξεπερνούσε και αυτόν της προηγούμενης συνάντησης στήριξης της νέα κυβέρνησης στις 5 Φεβρουαρίου.


Αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες, με συνθήματα: «Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα» και «Με τον Ελληνικό λαό κατά της Τρόικα», αποφάσισαν να στηρίξουν έμπρακτα την Ελλάδα με συγκεντρώσεις σε πλατείες των χωρών τους, αλλά και έξω από τις Γερμανικές πρεσβείες.

Το σύνθημα που ένωσε την Ευρώπη ήταν ένα, το» Μαζί», μαζί για μια καλύτερη Ευρώπη , μαζί κατά του αποτυχημένου προγράμματος λιτότητας.
 

  

loading...