Προβλήματα από χιόνια και θυελλώδεις ανέμους στον νομό Χανίων

Loading...


Προβλήματα στα ορεινά του νομού Χανίων έχουν προκληθεί λόγω της κακοκαιρίας, ενώ και στην παραλιακή ζώνη, στη βόρεια ακτή, υπάρχουν καταστροφές λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Μηχανήματα της αντιπεριφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στον δρόμο προς Ομαλό, που είναι κλειστός λόγω χιονόπτωσης, καθώς και στην περιοχή Ασκύφου Σφακίων, ενώ σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου υπάρχουν κατολισθήσεις.

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία των Σφακίων, της Ασή Γωνιάς, του Έλους, της Κανδάνου και του Ροδοβανίου.

Από χθες, η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στο ενετικό λιμάνι των Χανίων τόσο σε επιχειρήσεις όσο και στην πλακόστρωση της παραλιακής χερσαίας ζώνης.

Στην παραλιακή ζώνη της συνοικίας Νέα Χώρα, η άμμος μεταφέρθηκε στον δρόμο και έφτασε στην είσοδο επιχειρήσεων, ενώ στην ίδια παραλία ξηλώθηκαν πύργοι ναυαγοσωστών και ντουζιέρες.

Στην περιοχή Σταυρός Ακρωτηρίου, ζημιές υπέστη η προβλήτα όπου δένουν μικρά σκάφη ενώ στον Σταλό τα κύματα παρέσυραν πεζοδρόμιο στο βόρειο τμήμα του δρόμου προς Αγία Μαρίνα.

Στην Κίσσαμο τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στον παραλιακό δρόμο από το γήπεδο της περιοχής και ανατολικά καθώς η θάλασσα μετέφερε φερτά υλικά, ενώ προβλήματα αναφέρθηκαν και στην παραλία του χωριού Αλμυρίδα του Δήμου Αποκορώνου 

  

loading...