Σε κόλαση είχε μετατραπεί η εστία για τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη

Loading...


Σε κόλαση είχε μετατραπεί η φοιτητική εστία που διέμενε ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης στην Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε στα Ιωάννινα.


Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος έχει εξαφανιστεί από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος και σύμφωνα με μαρτυρίες ο νεαρός έχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συμφοιτητές του από την Κρήτη αρκετές φορές στο παρελθόν.

Αποτέλεσμα ήταν τον τελευταίο χρόνο η συμπεριφορά του Βαγγέλη να έχει αλλάξει τελείως και να έχει κλειστεί στον εαυτό του. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο 20χρονος είχε ζητήσει να φύγει από το δωμάτιο όπου συγκατοικούσε με δύο συνομήλικούς του.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο λόγος που ο νεαρός είχε μπει στο στόχαστρο των συντοπιτών του ήταν ότι δεν αποδέχονταν το γεγονός ότι αν και Κρητικός, ήταν χαμηλών τόνων και συνεσταλμένος. Θεωρούσαν πως λόγο της καταγωγής του θα έπρεπε να φέρεται «σαν σκληρός άντρας που δεν μασάει με τίποτα».

Πριν από περίπου δέκα μήνες, τέσσερις φοιτητές έκλεισαν τον Βαγγέλη σε ένα δωμάτιο και τον χτύπησαν και τον έβρισαν λέγοντας του ότι: «Εσύ είσαι από την Κρήτη. Θα φέρεσαι σαν Κρητικός».

Μάλιστα, μετά από αυτό το περιστατικό ο νεαρός, ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και μεταφέρθηκε σε άλλο που δεν είχε συγκάτοικο. Η ψυχολογία του έδειχνε σαφώς πεσμένη, για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε υποστεί βασανιστήρια για τα οποία ντρεπόταν να μιλήσει.

«Οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής προέρχονται συνήθως από αγροτικές οικογένειες και είναι πιο σκληραγωγημένοι. Κάνουν πιο εύκολα και πιο σκληρά πειράγματα ο ένας στον άλλο, σε σχέση με μία σχολή στο αστικό κέντρο», ανέφερε μια πηγή από τα Γιάννενα που κατέθεσε στην αστυνομία.

Την ερχόμενη Τρίτη (24/2/2015), το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά βίας σε βάρος του 20χρονου Βαγγέλη.

Τέλος, ο νομικός Ανδρέας Αθανασόπουλος, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο τόνισε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα είναι αμείλικτοι: «Είναι ζήτημα μίας εβδομάδας να απομακρυνθούν με απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών, φοιτητές, αν αποδειχθεί ότι βιαιοπράγησαν».

  

loading...