Σέρρες: Έσκαβαν σε… αρχαιολογικό χώρο

Loading...


Ανασκαφή… σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο σε περιοχή των Σερρών πραγματοποιούσαν τρεις άνδρες το απόγευμα της Παρασκευής (20/02).
Με τσάπες, αξίνες και γάντια έσκαβαν παράνομα τρεις ημεδαποί σε αρχαιολογικό χώρο των Σερρών, αναζητώντας πιθανότατα θησαυρούς της αρχαιότητας, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις ημεδαποί για ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 47, 44 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (20-02-2015) εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή των Σερρών οι παραπάνω συλληφθέντες, οι οποίοι προέβησαν σε παράνομη ανασκαφή χώρου, που έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός.

Από το σημείο ανασκαφής κατασχέθηκαν συνολικά επτά εργαλεία που χρησίμευαν στην ανασκαφή, δύο ζευγάρια γάντια εργασίας και ένα πλαστικό δοχείο με νερό. Επίσης κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οι συλληφθέντες χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά τους στον προαναφερόμενο χώρο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 

  

loading...