Συνέδριο για το κρέας μέσα στη Σαρακοστή και ανήμερα των πρώτων Χαιρετισμών!

Loading...


Του Μανώλη Κείου 

Το ότι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει ούτε ίχνος σεβασμού απέναντι στα ιερά και τα όσια του τόπου και του λαού το γνωρίζαμε. Άλλωστε το ψάρι,ως γνωστόν, βρωμάει από το κεφάλι, κατά συνέπειαν όταν βλέπει κάποιος τους πολιτικούς να απαξιώνουν την Εκκλησία φτάνοντας στη Θεία Λειτουργία πριν από τον “δι΄ευχών” , δεν βλέπει λόγο ούτε ο ίδιος να την σεβαστεί. 

Ο Χριστός βέβαια είπε “όστις θέλει οπίσω μου ελθείν” πλην όμως λίγος σεβασμός δεν βλάπτει από όσους επιλέγουν να μην τον ακολουθήσουν….
Όταν για παράδειγμα διοργανώνεις Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και δη ανήμερα των πρώτων Χαιρετισμών γίνεσαι προκλητικός.

Για του λόγου του αληθές αναφέρουμε πως η A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το περιοδικό Meat News και η ΔΕΘ HELEXPO συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Συνεδρίου με τίτλο Το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», στο πλαίσιο της έκθεσης DETROP.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει αύριο Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 9.30 πμ στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, και οι εργασίες του θα συνεχισθούν όλο το τριήμερο.

Αλήθεια αυτό το συνέδριο, το οποίο δεν αμφισβητεί κανείς πως έχει επιστημονικό υπόβαθρο και αφορά πολύ κόσμο, δεν μπορούσε να γίνει μια εβδομάδα πριν; Ή κάποιοι δεν ήθελαν να χάσουν το τριήμερο της Καθαροδευτέρας;

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Το χειρότερο είναι πως είμαστε βέβαιοι πως δεν πέρασε από κανενός εκ των διοργανωτών το μυαλό πως το συνέδριό τους συμπίπτει με την Σαρακοστή και τους Χαιρετισμούς…. Από εκεί και πέρα τι να πει κανείς… 

  

loading...