Αυθαίρετα: Ξεσηκώθηκαν στην Κρήτη

Loading...


Κρήτη: Η Λαϊκή Επιτροπή Ανατολικών Συνοικιών στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνουν από κοινού η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, σε συνέχιση των δράσεων για τα αυθαίρετα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στον κόμβο Γιόφυρο στις 7:00μμ.

Στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των λαϊκών οικογενειών του Ηρακλείου ενάντια στο νέο νόμο για τα «αυθαίρετα» κτίσματα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση και παλεύει για να νομοθετηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα του λαού.
Η επέκταση του σχεδίου πόλης, που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, είναι ευθύνη της σημερινής συγκυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, που κρατούν σε ομηρεία χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Ο νομός Ηρακλείου έχει πάρα πολλά λαϊκά σπίτια που δεν έχουν άδεια οικοδομής.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους για να τα ανατρέψουν όλα αυτά προς όφελος τους.
Δεν πρέπει να πληρώνουμε ένα σωρό χαράτσια για τα οποία δεν ευθυνόμαστε, ένα από τα οποία είναι για τα σπίτια μας που ονομάζουν «αυθαίρετα».

Διαβάστε επίσης:   Παράταση αυθαιρέτων: Πότε λήγει η νέα διορία

• Παλεύουμε για το δικαίωμα της κατοικίας για κάθε εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονιές.
• Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα «αυθαίρετα» πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα.
• Καμία εκβιαστική κατάσχεση λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζόμενων με αυθαίρετα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλης.
• Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα.

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΣΤΟ ΓΙΟΦΥΡΟ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.

  

loading...