Αυτός είναι ο 28χρονος πιλότος του Mirage 2000 που έπεσε στη Σκόπελο

Loading...


Από την Εύβοια κατάγεται ο 28χρονος υποσμηναγός της που κατάφερε να εγκαταλείψει το μαχητικό πριν αυτό καταπέσει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκοπέλου…

Σύμφωνα με το eviazoom ο υποσμηναγός είναι εμπειρότατος. Η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του φάνηκαν άλλωστε καθώς εκτελώντας μια δύσκολη άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε εμπλοκή με δυο “εχθρικά” αεροσκάφη είχε ότι το αεροσκάφος του τον εγκαταλείπει και κατάφερε να βγει ζωντανός.

Μάλιστα το γεγονός ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνξεια της θάλασσας για ώρες δείχνει ότι ο χειριστής του, ο 28χρονος Κώστας Φάκος το εγκατέλειψε αφού το έφερε, παρά τη βλάβη, σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να το εγκαταλείψει με ασφάλεια. Κίνηση που αποδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και τον χαρακτήρα του.

Διαβάστε επίσης:   Documento: Δημεύεται η περιουσία του Θέμου Αναστασιάδη

Το ελικόπτερο που τον περισυνέλεξε τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ευτυχώς όλες οι πληροφορίες από το Επιτελείο της Αεροπορίας λένε ότι το 28χρονο παλικάρι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στα καθήκοντά του.

  

loading...