Χώρα απέραντης δυστυχίας η Ελλάδα

Loading...


Στην 87η θέση του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2017 βρίσκεται .

 

Τα στοιχεία βρίσκονται σε σχετική λίστα που ανακοίνωσε το Sustainable Development Solutions Network, .

Την ίδια ώρα η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών που έχουν υποστεί την των πολιτών της από τη διετία 2005-2007 μέχρι τη διετία 2014-2016 με μόνο και την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία να την ξεπερνούν.

Οι συντάκτες της έκθεσης παρατηρούν, δε, ότι αν και στην αντίστοιχη έκθεση του 2016 η Ελλάδα ήταν στη δεκάδα των χωρών αυτών μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία – τις δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση –

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία-Ελλάδα: Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατέστρεψαν την Ελλάδα, λέει ο Ρουσόπολος

είναι της τάξης του 1,1 έναντι του 1,3 στην περσινή έκθεση.

Την πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο με τις πιο ευτυχισμένες χώρες καταλαμβάνει η Νορβηγία εκθρονίζοντας τη Δανία.

Στον αντίποδα της λίστας των 155 χωρών βρίσκονται τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής μαζί με τη Συρία και την Υεμένη.

Στην πρώτη δεκάδα μετά τις Νορβηγία και Δανία βρίσονται Ισλανδία, Ελβετία, Φινλανδία, Ολλανδία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Σουηδία.

Στην τελευταία δεκάδα βρίσκονται, αντίθετα, το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, η Γουινέα, το Τόνγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρουντί και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Η Γερμανία βρίσκεται στην 16η θέση, στην 19η το Ηνωμένο Βασίλειο, στην 31η η Γαλλία ενώ οι ΗΠΑ υποχώρησαν μια θέση και βρίσκονται πλέον στην 14η θέση.

Η κατάταξη βασίζεται σε έξι δείκτες: το ΑΕΠ, το προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία, η γενναιοδωρία, η κοινωνική στήριξη και η απουσία διαφθοράς σε κυβέρνηση και επιχειρήσεις.

  

loading...