Διακοπές ρεύματος- ΔΕΗ: Δείτε αναλυτικά

Loading...


Αγωνία επικρατεί στους πολίτες για το αν το δίκτυο της (dei.gr) θα αντέξει την αυξημένη κατανάλωση των επόμενων ημερών λόγω του καύσωνα καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται σε ορισμένες περιοχές να φτάσουν έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου θυμίζοντας τις ημέρες του καλοκαιριού του 2007.

Ήδη με το «καλημέρα» των υψηλότερων θερμοκρασιών καταγράφηκαν τα πρώτα προβλήματα με διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής όπως η Καλλιθέα.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα με τα επίπεδα επάρκειας του ηλεκτρικού ρεύματος επικαλούμενη τα σενάρια του ΑΔΜΗΕ για φέτος όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην πρόσφατη μελέτη επάρκειας.

Διαβάστε επίσης:   ΔΕΗ: Υψηλά πρόστιμα για τις ρευματοκλοπές

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή στο ακραίο σενάριο η ζήτηση θα φτάσει τα 9.985 Mw όταν το καλοκαίρι του 2007 στις ημέρες του μεγάλου καύσωνα η ζήτηση έφτασε στα επίπεδα-ρεκόρ των 10.300 Mw.

Σε περίπτωση όμως που η ζήτηση φτάσει στα ύψη, από ταυτόχρονη χρήση κλιματιστικών στις ώρες αιχμής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, από τη ΔΕΗ λένε ότι υπάρχει και το Αμύνατιο το οποίο έχει λιγνίτη για 25 ημέρες.

  

loading...