ΕΦΚΑ: Καταγγελία σοκ για τον efka

Loading...


: «Το Υποκατάστημα του (efka.gov.gr) Καλλιθέας για τους ελέγχους που κάνει, που έχουν ως αποτέλεσμα να ωφελούνται οι εργοδότες και να ζημιώνονται οι εργαζόμενοι», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «έπειτα από καταγγελίες του Συνδικάτου στο έργο κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα για ανασφάλιστη εργασία ή για μικρότερη ασφάλιση από αυτή που πραγματικά έχουν οι εργαζόμενοι (π.χ. υπαλληλικά ένσημα αντί για οικοδομικά), το συγκεκριμένο Υποκατάστημα ΕΦΚΑ διενήργησε έλεγχο στις 19 Μάη, όχι όμως σε όλο το εργοτάξιο, αλλά στα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να κάνει επιτόπιο έλεγχο σε όλους τους ορόφους του κτιρίου, ώστε να διαπιστώσει τι εργαζόμενοι υπάρχουν στο έργο. Γι’ αυτό και υποστηρίζει τις θέσεις της εργοδοσίας πως δεν υπάρχουν οικοδόμοι, αλλά μόνο εργαζόμενοι σε στεγασμένα επαγγέλματα, παρόλο που τη συγκεκριμένη ημέρα στο έργο εργάζονταν συνάδελφοι μπογιατζήδες, πλακάδες, μαρμαράδες, καθώς επίσης και συνάδελφος ο οποίος είναι μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου».

Διαβάστε επίσης:   ΟΓΑ: Πως θα λάβουν σύνταξη από τον ΕΦΚΑ - Τι λέει το Υπ.Εργασίας

«Η στάση αυτή του συγκεκριμένου Υποκαταστήματος», σημειώνει το Συνδικάτο, «είναι απόρροια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων, που στήριζαν και στηρίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

«Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ», καταλήγει το Συνδικάτο, «να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων. Εκτός κι αν θέλουν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες μας ότι οι υπηρεσίες του κράτους είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου», μεταφέρει το 902.gr.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Οργανωμένα με το Συνδικάτο να πατάξουμε αυτά τα φαινόμενα και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

  

loading...