ΕΦΚΑ: Παράταση στις εισφορές ζητούν οι δικηγόροι

Loading...


Την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών του περασμένου έτους (2016), έως 30 Ιουνίου 2017 ζητεί για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής με επιστολή του προς τον διοικητή του (ΕΦΚΑ) Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Σχετικά πρόσφατα ανάλογη επιστολή είχε σταλεί και στον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, ενώ η σημερινή κοινοποιείται στον κ. Πετρόπουλο, αλλά και στην γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στυλιανή Βρακά.

Ο κ. Αλεξανδρής ζητεί το αίτημα του κόσμου για παράταση καταβολής των έως 30 Ιουνίου 2017, να συζητηθεί και να ληφθεί σχετική απόφαση στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr).

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: Νέα παράταση για τις εισφορές μη μισθωτών

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην επίμαχη επιστολή «η παράταση καθίσταται επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι μας αδυνατούν να καταβάλουν σωρευτικά τις ασφαλιστικές εισφορές του περασμένου έτους και τις τρέχουσες του έτους 2017 με βάση τον ν. 4387/2016».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Με το παρόν (σ.σ.: έγγραφο) επανερχόμαστε στο αίτημα μας για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 για τους δικηγόρους χωρίς δυσμενείς γι’ αυτούς έννομες συνέπειες.

Η ως άνω παράταση καθίσταται επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι μας αδυνατούν να καταβάλουν σωρευτικά τις ασφαλιστικές του περασμένου έτους και τις τρέχουσες του έτους 2017 με βάση τον ν. 4387/2016.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ 2017: Δείτε όλες τις προμήθειες ανά τράπεζα για τις εισφορές

Η ανησυχία μας καθίσταται εντονότερη δεδομένου ότι α) μέχρι και σήμερα, κατά τρόπο ανεξήγητο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί στον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΦΚΑ τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της μεθαυριανής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του , και β) ότι ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής αρχικά έλαβε μονομερώς και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τα λοιπά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, απόφαση να μη συγκαλέσει την προγραμματισμένη Συνεδρίαση του οργάνου για την Τετάρτη 29/3/2017, ώστε να ληφθεί απόφαση επί του θέματος, πράγμα το οποίο έπραξε μόνο μετά από έντονη έγγραφη όχληση του εκπροσώπου μας στη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Για τους λόγους αυτούς, καθίσταται σαφές ότι απαιτείται λήψη απόφασης στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. του για παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 έως την 30.6.2017.
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ εισφορές: Έλλειμμα 25 εκατ. ευρώ εξαιτίας των παρατάσεων

Κοινοποίηση :
-Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Αναστάσιο Πετρόπουλο
-Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κυρία Στέλλα Βρακά
-Πρόεδρο Συμβουλευτικής Επιτροπής , κύριο Κωνσταντίνο Μακέδο».

  

loading...