ΕΦΚΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ΚΕΠΑ

Loading...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στα κεντρικά του (www.efka.gov.grΑγ. Κωνσταντίνου 8 Ομόνοια, πρώην ΙΚΑ) στη 1 το μεσημέρι, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) ζητώντας να σταματήσει η σφαγή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που αφήνουν χιλιάδες ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες χωρίς επίδομα και σύνταξη.

Όπως σημειώνει «εδώ και πολύ καιρό έχουν αφήσει ανασφάλιστο και χωρίς σύνταξη μεταλλεργάτη με ανήλικα παιδιά που σακατεύτηκε και αχρηστεύτηκε στα χέρια του από εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο το 2004. Η σφαγή συνεχίστηκε με δύο νέους με σκλήρυνση κατά πλάκας, ηλικίας 29 και 30 χρονών αντίστοιχα, με την απόφαση και της δευτοβάθμιας επιτροπής που τους άφησε ανασφάλιστους και χωρίς επίδομα με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν τις θεραπείες τους και να εξασφαλίσουν στοιχειωδώς τα προς το ζην».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «παρά τη δυναμική παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ την ημέρα της δευτεροβάθμιας κατά τη διάρκεια της οποίας συναντηθήκαμε με τον υποδιοικητή του και την υπεύθυνη για τα ΚΕΠΑ, κ. Νιαρχάκου ζητώντας τους να δώσουν λύση στην αδικία των συναδέλφων, παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα το έκαναν την περασμένη εβδομάδα, εκείνοι συνεχίζουν να εμπαίζουν, κοροϊδεύοντας συνειδητά τους συναδέλφους».

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: Αύξηση της εισπραξιμότητας "βλέπει" ο Πετρόπουλος

Καταγγέλλει επίσης «την στάση της διοίκηση του . Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί το ποσοστό αναπηρίας 67% ως δικαιούνται αφενός στον ανάπηρο μεταλλεργάτη για να μπορέσει να πάρει την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται, για να μπορέσει να ζήσει ο ίδιος και τα παιδιά του, αφετέρου στους δύο νέους πάσχοντες από ΣΚΠ ώστε να έχουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένα εισόδημα για να ζήσουν».

Η ΣΕΑΑΝ καλεί κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ΚΕΠΑ να απευθύνεται σε αυτή και τους γιατρούς «μέλη των επιτροπών να αρνηθούν το ρόλο που τους έχει αναθέσει αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, αυτόν του σφαγέα των δικαιωμάτων των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων. Να απομονώσουν γιατρούς με βαθιά αντιδραστικές αντιλήψεις που λειτουργούν ως κεφαλοκυνηγοί με το αζημίωτο στα πλαίσια των επιτροπών, στη λογική ότι ο ανάπηρος «κοστίζει» ή ότι «εμείς είμαστε υπάλληλοι και τι μπορούμε να κάνουμε;»! Κάθε τίμιος γιατρός που σέβεται την επιστήμη του και τον άνθρωπο πρέπει να ζητήσει μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να σταματήσει η σφαγή. Το να είναι όλες οι αποφάσεις των επιτροπών ενυπόγραφες από τα μέλη τους».

Σημειώνει τέλος πως «η σφαγή είναι σχεδιασμένη από κυβέρνηση και ΕΕ για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με τα ΚΕΠΑ έχουν αφήσει ήδη χιλιάδες ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες χωρίς επίδομα και σύνταξη και ετοιμάζουν νέο σχέδιο για μαζικές περικοπές».

  

loading...