Ελλάδα-Τουρκία: Τουρκικές παραβιάσεις και την Δευτέρα του Πάσχα στο Αιγαίο

Loading...


Τουρκικές προκλήσεις: Ζευγάρι τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 παραβίασε τρείς φορές σήμερα το ελληνικό FIR ενώ ένα τουρκικό δικινητήριο CN-235 (ηλεκτρονικού πολέμου;) προέβη σε τρείς παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το onalert.gr τα -οπλισμένα- τουρκικά μαχητικά και το CN-235 αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν όπως προβλέπεται από μαχητικά F-4E AUP που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σκύρου. Σύμφωνα πάντως με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, δεν σημειώθηκε εμπλοκή.

Η… σταθερή παρουσία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο διαθίστηκε και με μια σύντομη «εκδρομή» του τουρκικού σκάφους «Barbaros» βορειοδυτικά της Κύπρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά από πλού περίπου τριών ωρών το τουρκικό σκάφος επέστρεψε στην Αντάλεια.

Διαβάστε επίσης:   Νεκρός στρατιωτικός σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας

Η σημερινή τουρκική δραστηριότητα καταδεικνύει τον «στρατηγικό» χαρακτήρα της πρακτικής των παραβιάσεων/παραβάσεων που ακολουθεί η Άγκυρα στο Αιγαίο, ασχέτως δημοψηφίσματος ή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

  

loading...