ΕΝΦΙΑ: Έρχεται τον Αύγουστο χωρίς καμία έκπτωση

Loading...


Βροχή εκκαθαριστικών έρχεται εν μέσω θέρους. Η ηρεμία που επικρατεί στις τάξεις των φορολογούμενων από τις αρχές του χρόνου -δεδομένου ότι δεν έχει βεβαιωθεί ακόμα κάποιος φόρος μαζικής απόδοσης- θα διακοπεί βίαια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» μέσα στον Ιούλιο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων -κοντά στα 1,3-1,5 δισ. ευρώ -και να ξεκαθαρίζουν την υπόθεση με τα ανασφάλιστα ΙΧ. Και τον Αύγουστο θα σημάνει και πάλι η ώρα του !

Παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από το φθινόπωρο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό , ότι τουλάχιστον οι φτωχότεροι των ιδιοκτητών θα έχουν κάποια ελάφρυνση (σ.σ σχετική εξαγγελία είχε γίνει στη ΔΕΘ), ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι, τελικά, ίδιος και απαράλλακτος με τον αντίστοιχο του 2016.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στο Taxis μέσα στον Αύγουστο -θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει η ανάρτηση νωρίτερα, λόγω φόρτου εργασίας της αρμόδιας Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΔΑΕ-, κάτι που σημαίνει ότι οφόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 4-5 μηνιαίες δόσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα:

Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και ο περσινός και το μόνο το οποίο θα εξεταστεί είναι το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στην περιουσιακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (αγορές,πωλήσεις , γονικές παροχές, κληρονομιές κ.λ.π)

Δεν θα επιβληθεί συμπληρωματικός στα αγροτεμάχια , κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες γης θα απαλλαγούν και φέτος από επιβαρύνσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 250.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το newpost.gr, θα εξεταστεί την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής του έως και τον Ιανουάριο του 2018, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν ταυτόχρονα και και φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τέλη κυκλοφορίας.

  

loading...