Επίθεση Λονδίνο: Τι είπε ο Κοτζιάς για τους Ελληνες τραυματίες

Loading...


«Οι δύο που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τη βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της χώρας μας στον βρετανικό λαό και τη κυβέρνησή του.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν επιβεβαίωναν όσα είπε επισήμως η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία του » ανέφερε υπηρεσιακός παράγοντας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο protothema.gr.

Διαβάστε επίσης:   Τρομοκρατικό χτύπημα - Λονδίνο τώρα: Νέες πληροφορίες για το δράστη

«Δεν νοσηλεύεται κανένας Έλληνας» επισημαίνει ο ίδιος διπλωμάτης και προσθέτει: «Οι δύο Έλληνες στους οποίους αναφέρθηκε η κυρία Μέι είχαν πάει αυτοβούλως σε εξωτερικά ιατρεία πιθανότατα με αμυχές ή σε κατάσταση σοκ και έλαβαν άμεσα εξιτήριο».

«Απλώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε τον κατάλογο με όσους αλλοδαπούς έκαναν σύντομη εισαγωγή σε νοσοκομείο» υποστηρίζει το ίδιο υπηρεσιακό στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπληρώνει: «Άνω των 100 ατόμων πήγαν στο νοσοκομείο».

Κράτα το

  

loading...