Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κορώνη Μεσσηνίας

Loading...


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μεγάλη πυρκαγιά την περιοχή της Κορώνης, ενώ μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι φόβοι οι οποίοι εκφράζονται ακόμα και για τα πρώτα σπίτια του οικισμού, τα οποία απειλούνται.

Αναλυτικότερα, η μεγάλη φωτιά με τις τρεις εστίες ξέσπασε περίπου στη 1:30 το μεσημέρι και ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Στην περιοχή από αέρος επιχειρούν τα 2 αεροσκάφη PZL από την Καλαμάτα, ενώ έχουν κληθεί εναέριες ενισχύσεις και από Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 3 διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης είναι στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου.

Οι εστίες της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές ενώ έχουν περικυκλώσει την Κορώνη.

Οχήματα και πυροσβέστες έχουν κληθεί από Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι και Μελιγαλά με σκοπό να δώσουν μάχη με τις φλόγες κια να προλάβουν να περιορίσουν τις συνέπειες πριν γίνουν καταστροφικές.

Διαβάστε επίσης:   Σέρρες: Φωτιά σε βιομηχανία αναψυκτικών

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν από εδάφους δέκα οχήματα με 25 πυροσβέστες και 6 πεζοπόρο.

Το πιο ανησυχητικό σημείο αυτή την ώρα είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ «Σιψά».

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ έχουν παρουσιαστεί και κάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Οι φλόγες, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr  και το tharrosnews.gr, καίνε δασική έκταση αλλά και ελαιόδεντρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά είναι ορατή και από τις ακτές της Καλαμάτας.

 

  

loading...