ΣΑΡΑΦΗΣ: Ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα που κυριάρχησε στο εμπόριο σε Ελλάδα και Ευρώπη για δεκαετίες, απεβίωσε χθες σε ηλικία 91 ετών.

Ο Γρηγόρης Σαράφης γεννήθηκε στα Τρίκαλα και στα δεκάξι του χρόνια έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στην ΕΛ.ΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανώτατη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στη γενέτειρά του, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του.

Σύντομα ξεκίνησε μία χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη, βάζοντας το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι». Η σχετική διαφήμιση παραμένει έως και σήμερα ένα από τα πιο επιτυχημένα σλόγκαν στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:   Κηδεία Τζίμη Πανούση: Πλήθος κόσμου στην "τελευταία παράστασή" του (ΦΩΤΟ)

Αριστερός, με βαθιές δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη στη δουλειά του (έλεγε «την κάνω με μεράκι» και τους συνεργάτες του. Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επιδίωκε να φέρνει ό,τι πιο μοντέρνο και καινούριο στο χώρο της μόδας για τους άντρες στα μαγαζιά του.

Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιράζονταν με τους εργαζομένους. Πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα σλόγκαν, αφού διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος και είχε καρδιακούς φίλους. Καταπιάνονταν με πολλά, ψάρεμα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, τα ρεμπέτικα και τη τζαζ. Άνθρωπος του γλεντιού, έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο, γράφει το cnn.gr.

Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί την Πέμπτη.