«Η Ελλάδα τραμπαλίζεται πάνω σε δύο ‘αγωγούς’»

Loading...


Η Ελληνική κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα χρήματα για να διατηρήσει την αναξιοπαθούσα οικονομία της χώρας, η οποία παρά τις δυσκολίες της, καταφέρνει να επιβιώνει, αλλά συνεχίζει να χάνει πιθανές πηγές χρηματοδότησης, γράφει δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν (Trend).

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε πει πρόσφατα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης των ενισχύσεων, η προσφορά τώρα έχει αποσυρθεί από το τραπέζι.

Σήμερα, ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών, Σεργκέι Στόρτσακ, δήλωσε ότι η Ρωσία αποκλείει επί του παρόντος οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει κονδύλια για το σκοπό αυτόν.

Σαν σε μια τραμπάλα οικονομικής διαπραγμάτευσης, παίζει η Ελλάδα τους «αγωγούς» και προσπαθεί να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα και με τους δύο (της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν). Έτσι τραμπαλίζεται μεταξύ του Νότιου Διαδρόμου Αερίου και της Τουρκικής Ροής, καθώς και στα δύο έργα είναι απαραίτητη η άμεση συμμετοχή της Ελλάδας για την εφαρμογή τους.

Η υφιστάμενη κατάσταση θα δείξει στην Ελλάδα ποιο έργο αξίζει, πράγματι, τον κόπο και από το οποίο θα προκύψει στη χώρα ένα πραγματικό εισόδημα.

Προς το παρόν, η απάντηση είναι σαφώς εμφανής σε, σχεδόν, όλους.

Η ‘τουρκική ροή’ σήμερα σε όλα τα στάδια υστερεί σε σχέση με το Νότιο Διάδρομο Αερίου. Η εφαρμογή του τελευταίου έχει ήδη ξεκινήσει, συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν υπογραφεί και έγιναν μεγάλες επενδύσεις. Την ίδια στιγμή τίποτε ακόμη δεν έχει διατεθεί για την υλοποίηση του (ρωσικού) έργου της ‘τουρκικής ροής’.

Εκτός από τα άμεσα έσοδα από τη λειτουργία του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, η Ελλάδα θα πάρει τις μεγαλύτερες εκπτώσεις για το φυσικό αέριο και χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για τους πολίτες της.

(το άρθρο καταλήγει)

…Φυσικά, η φιλορωσικός προσανατολισμός της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι εμφανής, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και εισόδημα, και επί του παρόντος, μόνο το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να δώσει τέτοια ευκαιρία σε αυτή τη χώρα.

  

loading...