Τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016, εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Πρεσβείας του Αζερμπαιτζάν και κατέκλυσαν την αίθουσα του κινηματογράφου <<ΙΝΤΕΑΛ>> όπου προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ <<ΑτελείωτοςΔιάδρομος>> του Λιθουανού σκηνοθέτη Alexandras Brokas.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα κ. Rahman Mustafayev, ο οποίος ανέλυσε τις εθνικές και πολιτικές πτυχές των γεγονότων που συνέβησαν στην επαρχία Χοτζαλί του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 25 προς 26 Φεβρουαρίου 1992 και που είχαν ως αποτέλεσμα την εκδίωξη από αρμενικές δυνάμεις του αζέρικου πληθυσμού και το θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

Επίσης ο κύριος πρέσβης κάλεσε το κοινό να συμμετάσχει στη διεθνή εκστρατεία “JusLce for Khojaly”- <<Δικαιοσύνη για το Χοτζαλί>> και δήλωσε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στην ιδεολογία του εθνικού σωβινισμού, επειδή η άλλη πλευρά του είναι η τρομοκρατία, η εθνοκάθαρση, η γενοκτονία και η επιθετικότητα και ανέφερε ότι υπολογίζει στην υποστήριξη της Ελλάδας, της χώρας που έχει ισχυρό δημοκρατικό πνεύμα και ενεργή κοινή γνώμη. Πριν την προβολή της ταινίας, ο ίδιος ο σκηνοθέτης μίλησε για το θέμα της, δηλαδή τα γεγονότα του 1992, καθώς και ο Βρετανός συγγραφέας του βιβλίου <<Khojaly Witness ofa War Crime>> που τεκμηρίωσε με ντοκουμέντα το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ.Η εκδήλωση αποτέλεσε μια συμβολή στη μνήμη των θυμάτων του 1992 και στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

 

PRE (3).jpg

 

PRE (9).jpg

 

PRE (2).jpg

 

PRE (1).jpg

 

PRE (8).jpg

 

PRE (7).jpg

 

PRE (4).jpg

PRE (6).jpg