Ηλεκτρονικό εισιτήριο – ΟΑΣΑ: Χωρίς το ΑΜΚΑ των επιβατών

Loading...


Χωρίς τον θα υιοθετηθεί όπως όλα δείχνουν το , προκειμένου ο (oasa.gr) να ξεπεράσει τον σκόπελο της Αρχής Προστασίας . Μετά την αρνητική γνωμοδότηση που έβαλε «πάγο» στο Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Κομίστρου, εκτιμώντας ότι γίνεται υπέρμετρη καταγραφή προσωπικών δεδομένων, ο Οργανισμός προχωρεί στην αφαίρεση του από τα προαπαιτούμενα για την έκδοση της έξυπνης ηλεκτρονικής κάρτας AΤΗ.ΕNA-CARD.

Από την 1η Φεβρουαρίου, ο έχει ξεκινήσει πιλοτικά να διοχετεύει στην αγορά το νέο εισιτήριο, όμως η υποδοχή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την έκδοση καρτών πάγωσε λόγω της Αρχής. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Τάσος Ταστάνης, εξηγεί στο newmoney.gr ότι τα στοιχεία αυτά πέρα από την ανώνυμη στατιστική επεξεργασία των μετακινήσεων, προκειμένου να εφαρμοστεί στο προσεχές μέλλον μια νέα δικαιότερη και αναλογικότερη τιμολογιακή πολιτική, ήταν χρήσιμα και για άλλους σκοπούς.

 

Διαβάστε επίσης:   Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τα προσωπικά δεδομένα που θα περιέχει

«Μπορούσαμε σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας να την αντικαθιστούμε χωρίς να χάνει ο επιβάτης το αντίτιμο που είχε προπληρώσει για όσο χρόνο ισχύει η κάρτα του». Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που φαίνεται να χάνεται αφού χωρίς την ταυτοποίηση που έδινε το ΑΜΚΑ αν κάποιος χρήστης χάσει την κάρτα του π.χ στα μέσα του μήνα, ο ΟΑΣΑ είναι αδύνατο να διασταυρώσει τα στοιχεία του, με αποτέλεσμα ο επιβάτης να αναγκάζεται να βγάλει καινούρια κάρτα.

Η εγκατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, βαίνει προς το τέλος της, είναι σαφές όμως ότι από το χρόνο προσαρμογής του επιβατικού κοινού θα εξαρτηθεί πότε θα αντικαταστήσει πλήρως το συμβατικό κόμιστρο.

Κράτα το

  

loading...