Καμίνης: «Η προσφυγική κρίση θα μας απασχολεί πολλά χρόνια»

Loading...


Προσφυγική κρίση: Δραματική προειδοποίηση από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο οποίος, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, τόνισε ότι η προσφυγική κρίση δεν θα είναι ένα προσωρινό ζήτημα αλλά θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια.

Αναλυτικότερα, «Η προσφυγική κρίση δεν είναι προσωρινό ζήτημα, οι μετανάστες θα συνεχίσουν να «χτυπούν» την πόρτα μας για πάρα πολλά χρόνια» προειδοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, όπου ήταν επίσημος ομιλητής με θέμα το μεταναστευτικό.

Διαβάστε επίσης:   120 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Καρπάθου

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «οι χώρες εισόδου δεν μπορούν από μόνες τους να σηκώσουν αυτή τη βαριά ευθύνη» και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στη διαχείριση του ζητήματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση «να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και πρακτικές λύσεις στις μεταναστευτικές προκλήσεις, προστατεύοντας τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και το δικαίωμά τους να δημιουργήσουν μία νέα ζωή στην Ευρώπη».

  

loading...