Καμμένος: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να μας βοηθήσουν οικονομικά

Loading...


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Άμυνας Πάνος ανέφερε χαρακτηριστικά πως μόνο η μπορεί να μας βοηθήσει, μπορεί να υπάρξει βοήθεια από τις σε , βοήθεια, τύπου , τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Όσο για τις απειλές της να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες ο κ. τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει επιστροφή των μεταναστών στη χώρα και πως η Άγκυρα πολύ δύσκολα θα τα βάλει με τις και τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν στείλει στο Αιγαίο δυνάμεις για των έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Το θέμα της μετανάστευσης δεν αφορά την Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι μετανάστες δεν θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, ότι διέρχονται από εδώ με στόχο να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:   Ο Π.Καμμένος στις ΗΠΑ – Τι συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό του

Σε ό,τι αφορά στους αγωγούς ο κ. θύμισε ότι υπάρχει σχεδιασμός για αγωγό που θα μεταφέρει αέριο από Ισραήλ και Κύπρο μέσω Κρήτης και Πελοποννήσου στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζεται και μια μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης στην Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά του αερίου από τους ήδη υπάρχοντες αγωγούς. Και στις δύο περιπτώσεις η Τουρκία βρίσκεται εκτός σχεδιασμού.

Όπως αναφέρει το onalert.gr με τα ενεργειακά η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο του κόσμου, είπε ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας παράλληλα: μην ξεχνάτε ότι έχουμε ανοίξει το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ανοίγουν νέοι ενεργειακοί δρόμοι και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο, είπε ο Πάνος Καμμένος και ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση για τη χώρα είναι καλή και σε γεωστρατηγικό επίπεδο, καθώς η χώρα ενισχύει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο, τονίζοντας ότι πλέον η χώρα χαράσσει μια νέα πολιτική.

  

loading...