Κοινή δήλωση των ηγετών της Ε.Ε.: Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή με κάθε μέσο

Loading...


Κοινό μήνυμα έστειλαν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ καθώς και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, διαμηνύοντας ότι θα υπερασπιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες και θα θα συνεχίσουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θρηνεί τα θύματα της σημερινής τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μια επίθεση στην ανοιχτή δημοκρατική μας κοινωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Οι κοινοί ευρωπαϊκού μας θεσμοί φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες, χάρις στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης του Βελγίου και της βελγικής κυβέρνησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της στέκονται δίπλα στο Βέλγιο με αλληλεγγύη και είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν μαζί την απειλή με όλα τα απαραίτητα μέσα.

Η τελευταία επίθεση ενισχύει την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες και την ανεκτικότητα από τις επιθέσεις εκείνων που δεν δείχνουν καμία ανεκτικότητα. Θα είμαστε ενωμένοι και σταθεροί στη μάχη ενάντια στο μίσος, τον βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία».

  

loading...