ΣΗΜΑΙΑ: Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά. Αιτία είναι ότι «η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική», όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου.

Οι μαθητές μίλησαν στο Flashnews.gr, αναφέροντας ότι εντελώς τυχαία είδαν στο σχολείο τους χθες, Κυριακή (21/08), πάνω από 40 άτομα αλβανικής καταγωγής, να κάνουν μάθημα, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ενημέρωση, ενώ παρατήρησαν ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και τοποθετήθηκε δίπλα στην αλβανική.

Τα παιδιά του γυμνασίου σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ζητώντας τα μαθήματα αυτά να μην συνεχιστούν στο σχολείο τους, αφενός γιατί ενοχλήθηκαν εντόνως από το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και βρέθηκε δίπλα σε μια σημαία άλλου κράτους, θεωρώντας την πράξη προσβλητική για το σύμβολο της χώρας, και αφετέρου -όπως προσθέτουν- ο προαύλιος χώρος του σχολείου γέμισε απορρίμματα.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, από την πλευρά του ανέφερε: «Πριν από λίγους μήνες ο πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότης Χανίων ζήτησε να παραχωρηθεί μια αίθουσα διδασκαλίας, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, για να κάνει μαθήματα στα παιδιά μεταναστών, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, που δεν γνωρίζουν την αλβανική γλώσσα. Κάτι που έχει γίνει και παλαιότερα με τον Σύλλογο Ρωσόφωνων στην Κοραή.

Διαβάστε επίσης:   Χανιά: 14χρονη έκοψε τις φλέβες της μέσα στην τάξη

Για να γίνει αυτό, έπρεπε να κατατεθεί αίτηση σε κάποιο σχολείο και να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία παραχώρησης αίθουσας, κάτι που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο».

Όσον αφορά την εικόνα της αλβανικής με την ελληνική σημαία δίπλα – δίπλα, η ενημέρωση που είχε ο κ. Ζερβάκης από τον διευθυντή του σχολείου, είναι ότι η σημαία δεν κατέβηκε από τον ιστό της, αλλά ότι τοποθετήθηκε μια άλλη ελληνική σημαία ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας, καθώς στο σχολείο εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Αλβανικού Προξενείου.

Η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου του Σχολείου, αναφέρει: