Μέρκελ-Ολάντ: Επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Loading...


«Μήνυμα» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωζώνη έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

Μιλώντας για το ζήτημα της Ελλάδας εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup και λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή Βαρουφάκη με το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης, ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

«Έχουμε ευθύνη» τόνισε, «να διαπιστώσουμε ότι, όντως, θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις (σ.σ. της Ελλάδας), αλλά θα γίνει και σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων» σημείωσε ο κ. Ολάντ.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών στο Ελιζέ, τόνισε ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων και στάθηκε στο γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια σχετική ψηφοφορία στην Bundestag.

«Δεν γνωρίζω πολλά για την ελληνική μυθολογία και δεν μπορώ να επεκταθώ σε αυτό» σημείωσε ακόμη η κυρία Μέρκελ, ερωτηθείσα για το χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος», που χρησιμοποίησε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, για να περιγράψει το ελληνικό αίτημα.

Από κει και πέρα, η ίδια ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ωστόσο παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. «Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου η πορεία της Ελλάδας να συνεχιστεί» υπογράμμισε σχετικά.

Παράλληλα, αναγνώρισε και επανέλαβε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, όμως υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας.

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Spiegel, που θέλει την ΕΚΤ να ετοιμάζεται για Grexit, τόσο ο κ. Ολάντ όσο και η κυρία Μέρκελ απάντησαν ότι εργάζονται και επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο, που να μιλά για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε το παν, τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή πλευρά».

  

loading...